Kunstzinnige cursussen

De cursussen die ik aanbied zijn gericht op ontspanning en plezier.
Ze worden op aanvraag voor je georganiseerd. De minimale deelname is vier personen.

Jaarcursus

Er is een jaarcursus die in gaat op de achtergrond van de verschillende jaarfeesten  zoals: St. Michael (oogst), St. Nicolaas, Kerst ( geboorte), in totaal zijn er 7 feesten, die ik met een inleiding en met een verbinding naar de Kunstgeschiedenis eerst toelicht, waarbij je als deelnemer met deze informatie vervolgens zelf kunstzinnig aan het werk kunt gaan.
Zoals de seizoenen piketpaaltjes zijn in het jaarlijkse landschap, kunnen feesten dragend zijn in de beleving van de tijd, je kunt deze verdiepen door de oorsprong van de feesten nog eens te onderzoeken en hierdoor meer verbondenheid te voelen met de tijd waarin je leeft.

Kleurenleer( vlgs Goethe, Johannes Itten en Steiner)

Een uitdaging!!
Deze cursus lijkt voor sommige mensen misschien wat saai, maar voor de schilders onder ons is het een uitdaging om hier meer kennis over te krijgen. Door kleurenonderzoek gaat de wereld van de kleuren meer voor je leven.
Door het zelf maken van een werkboek en aan de slag te gaan met de onderlinge verhoudingen van de verschillende kleuren ondersteun je jezelf in je eigen vrije schilderwerk. Door kennis van wetmatigheden kun je tot vernieuwing komen in je eigen werk.

Workshops:

In workshops werk je de hele dag aan een techniek.
Deze dagen worden inclusief een lunch aangeboden.
Ze worden op aanvraag voor je georganiseerd.
Je trakteert je zelf op een dag ontspanning waarbij je iets nieuws kunt gaan ontdekken.
Het is ook mogelijk dat je dit voor een groepje vriendinnen of vrienden wilt organiseren.
Bij een vrijgezellenavond kun je bijvoorbeeld aan een individueel of gezamenlijke schildering werken.
Aan het einde van de dag kun je een werkstuk mee naar huis nemen.

Sluieren

Sluieren is een glaceertechniek, waarbij er, met dunne lagen aquarelverf, geleidelijk aan een stemming wordt gewerkt, die uiteindelijk naar een beeld kan gaan.
Deze meditatieve manier van schilderen is rustgevend en helpt je de gejaagdheid van het leven bewust te vertragen; het werkt ontspannend.